Navigatie

Over Sofiebel

      

Sinds we gezegend zijn met twee prachtdochters, zijn we ook gezegend met een goede dosis zorgen. Als ouders wil je het beste voor je kind(eren). De wereld waarin ze opgroeien wordt steeds gekker. Heel vaak liepen we aan tegen de vraag of iets nu juist goed of slecht is voor een kind. En is op je gevoel af gaan nu altijd het beste?

Dat kinderen vaak de wereld met hun mond ontdekken is een gegeven. Het ene kind doet dit intensiever dan de ander. Als ouders hebben wij ons vaak zorgen gemaakt over of het wel verantwoord is wat onze kinderen allemaal in hun mond stoppen. En dan in het bijzonder al het plastic dat voor het grijpen ligt. Onze oudste dochter was niet heel erg bezig met van alles in haar mond stoppen. Toen háár zusje groter werd, vond die het (plastic) speelgoed van haar zus het mooist en sabbelde er dan ook graag op. Nog steeds ;)

Waarom zijn er tegenwoordig merken als ''Sophie de Giraf' en BPA- vrije flessen en spenen voor baby's? Waarom is tegelijker tijd het grootste percentage speelgoed van plastic; plastic waarvan we niet geinformeerd worden of het mogelijk kwaad kan. Waarom is in landen als Nieuw Zeeland en Canada heel veel plastic verboden bij het produceren van verpakkingen/ materialen waarmee voedsel/ drinken in aanraking kan komen? Waarom trekt men geen lijn?

We zijn ons gaan verdiepen in de wereld van plastic. We vonden enorm veel informatie. Al gauw werd duidelijk dat er veel onderzoek is gedaan. Dat veel soorten plastic schadelijk lijken. Maar ook dat het gebruik van bepaalde soorten geen kwaad kan. Waarom wordt er in Nederland nog zo weinig mee gedaan als men wel sinds 2008 de babyflessen en spenen bpa-vrij heeft gemaakt?

Onze conclusie is: Neem het zekere voor het onzekere. Als ouders wil je dus het beste voor je kind. Opgroeien in een veilige omgeving. Zorgeloos en zo gezond mogelijk. Goed en gezond eten, daar is iedereen het mee eens. Maar daar hoort verantwoord én leuk speelgoed ook bij.

 Met Sofiebel.nl hebben we een selectie gemaakt van dé musthaves voor Kids. Waar ook ouders plezier van hebben. Nu maar ook later. Mooie spulletjes, duurzaam en gemaakt met hart voor het milieu. Producten van goede merken, ook van Nederlandse bodem. Niet alleen verantwoord plastic, ook de verf is milieuvriendelijk en kan voor kids geen kwaad. Een goede investering voor jaren lang plezier. Voor jouw gezin, maar ook een feest om kado te geven.

Sofiebel; Alles wat je nodig hebt om je kids zorgeloos te laten spelen, ontdekken en eten/drinken. 

Volg ons via facebook; hier vind je regelmatig tips voor andere producten in het dagelijks gebruik, die niet op onze site te koop zijn, maar wel verantwoord en fijn om in huis te hebben. En bij veel bekende winkels verkrijgbaar. 

 

© 2017 - 2020 sofiebel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel