Navigatie

Wat is BPA?

Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit, zoals in plastic flessen en speelgoed. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons lichaam terechtkomen. Als je te veel BPA binnenkrijgt is het schadelijk voor onder andere de vruchtbaarheid en kan het effect op het hormoonsysteem hebben. Maar er zijn ook onderzoeken waarin staat dat BPA mogelijk bepaalde vormen kanker kan veroorzaken. Kleine en ongeboren kinderen zijn gevoeliger voor de effecten van BPA dan volwassenen doordat hun lichaam sterk in ontwikkeling is.

In veel producten die we dagelijks gebruiken, is BPA terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan: waterflesjes die je in de supermarkt koopt, kinderservies, (bad) speelgoed of bijtringen waar je kind keer op keer op sabbelt.  Maar ook kassabonnetjes, voedselverpakkingen, medicatiestrips... We komen dus veelvuldig in aanraking met BPA en daarmee bestaat ook het risico van een te hoge inname. BPA kan zelfs via de borstvoeding overgedragen worden.

Neem als (aanstaande) ouder dus het zekere voor het onzekere: op Sofiebel.nl vind je een selectie aan mooie, duurzame maar vooral BPA-vrije producten voor jou en je kleine! 

Meer lezen?

http://jessevandervelde.com/bpa-andere-slechte-oestrogenen-en-kanker/

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/54135-bpabisphenol-a-is-een-gevaar-voor-de-gezondheid.html

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bpa-bisfenol-a-.aspx

 

 

 

© 2017 - 2020 sofiebel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel